Makine Sanayici ve İşadamları Derneği (MAKSİAD) Başkanı Mehmet Sarı, makine sektörünün kalifiye eleman sıkıntısı yaşadığını söyleyerek, “Biz eleman bulamıyoruz, gençler iş beğenmiyor. Gelin kaynakçı, tornacı olun devlet memurundan daha fazla maaşınız olsun. Devlet memuru olmak için yıllarınızı heba ediyorsunuz” dedi.

MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Sarı’nın gündeminde makine sektörünün yaşadığı kalifiye eleman sıkıntısı ve makine sektörünün yeteri kadar desteklenmemesi vardı.

Gençlere, “Memur olacağınıza kaynakçı-tornacı olun, daha çok maaş alın” diyen Mehmet Sarı, pijama üretip ihracat yapılmasıyla da boşuna gurur duyulduğunu söyleyerek, “Önemli olan pijamayı diktiğin makineyi üretmek. Bunu yaparsak ihracatımız artar” diye konuştu.

Mehmet Sarı, Denizli’de 140 makine sektörü temsilcisi olduğunu, Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması için yer tahsisi çalışmalarının sürdüğünü söyleyerek, “Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve milletvekili Şahin Tin, OSB ile ilgili çalışmaları yakından takip ediyor. Kısa süre sonra sonuç alacağız. Makine İhtisas OSB’ye ilgi büyük. Şu ana kadar 125 yatırımcı yer talebinde bulundu” dedi.

Kaynak: Ferah Işık / DENİZLİHABER / 4 Nisan 2017 Salı, 10:51